söndag 18 december 2016

Stockholmskakor




Bakade en småkaka som heter Stockholmskaka, en kaka med hallonsylt och glasyr samt hackade nötter och mandlar runt om.









Recept

300 g smör
3 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
7 dl vetemjöl (420 gram)
glasyr  1,5 dl florsocker + 2 msk vatten

Rör samman smör och strösocker.
Tillsätt gulorna och vaniljsockret.
Arbeta in mjölet.
Forma till 4 st rullar. Rulla dem i hackade mandlar och nötter.
Låt längderna stå i kylskåp ca 30 - 60 min.
Sätt ugnen på 175°.
Skär rullarna i 1 cm tjocka skivor.
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Gör en fördjupning i varje kaka , spritsa eller klicka på sylt i fördjupningen.
Grädda mitt i ugnen ca 14 minuter, tills de har fått färg.
Låt kakorna svalna, Vill man ha glasyr på kakorna blir de extra fina och goda.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar