torsdag 1 september 2016

Banan-choklad muffins




Det här receptet har jag gjort tidigare men då i en långpanna. De är bara så underbart kladdiga och goda med banan och chokladbitar i. 










Recept

175 g smör
5 dl strösocker
4 msk mjölk
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
4 mogna bananer
200 g mörk choklad
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bikarbonat

Glasyr
75 g smör
0,75 dl kaffe 
0,5 dlkakao
1 msk vaniljsocker 
ca 4 dl florsocker
Smält smöret, blanda ihop de andra ingredienserna i smöret. Garnera muffinsen med glasyren, strö kokosflingor utanpå.

Smält smöret och låt det svalna.
Blanda smöret med sockret, mjölken, saltet och vaniljsockret.
Dela äggen och blanda gulorna i smeten.
Mosa bananerna och blanda ner dem.
Hacka chokladen, blanda ner den med mjöl, kakao, och bikarbonat.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i chokladsmeten.
Häll smeten i muffins formar och grädda i 175 grader ca 15-20 minuter beroende på ugn.
De ska knappt vara klara i mitten för att bli extra saftiga.




2 kommentarer:

  1. Banan och choklad är en så god kombo.
    Önskar dig en fin dag, kram!

    SvaraRadera