lördag 28 maj 2016

Citronrulltårta




Att baka rulltårta är perfekt om man vill ha något snabbt till fikat. Här har jag fyllt den med citronsmörkräm. Både fräscht och gott blev det! 















Recept

3 ägg
1, 5 dl socker
1 msk pressad citronsaft
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
skal rivet av 1 citron

Smörkräm
150 g mjukt smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 äggulor
skal rivet av 1 citron och ev lite citronsaft

Ugnsvärme 225°
Klä en långpanna med ett bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt citronskal och saft.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smeten. 
Bred ut smeten i långpannan.
Grädda ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på.
Låt den kallna.

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker.
Tillsätt äggulorna en i taget.
Rör till sist i skalet av en citron.
Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop den
Lycka till!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar