torsdag 29 maj 2014

Kokosglass



 
Gjorde lite härlig kokosglass förra helgen som jag bjöd mina grannar på, hemgjord glass är ju så gott! 
Ingen glassmaskin behövs bara att frysa in.









Kokosglass

1/2-1 dl kokos
3 ägg
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 dl kokosmjölk, krämig
(1/2 tsk kokosessens )

Dela äggen och lägg gulor och vitor i varsin skål.
Häll upp grädden i en tredje skål.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vispa grädden medelhårt.
Sikta ner florsockret i äggulorna och vispa det till en pösig smet.
Vänd ner kokosmjölken i grädden. Rör försiktigt ner gräddblandningen i äggsmeten.
Slutligen vänds äggvitan försiktigt ner i glassmeten.
Häll allt i en plastlåda, ca 1 1/2 liter, sätt på ett lock och ställ lådan i frysen i ca 1 dygn.
Rör i glassen minst 4-5 gånger under infrysningen.
Servera glassen gärna med någon fräsch fruktsallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar