fredag 10 augusti 2012

Odenselängd




  
Den här smaskiga kakan/längden måste ni göra!! Den är fylld med mandelmassa, liknar wienerbröd i smaken och är frasig och underbar. Cupcakefluffan
hade den på sin blogg, så jag testade, och det blev en positiv överraskning.




Odenselängd

5 dl vetemjöl
200 gr smör ( rumsvarmt )
2 msk strösocker
2 ägg
50 gr jäst

Fyllning
150 gr mandelmassa eller marsipan
1 dl strösocker
100 gr smör ( rumsvarmt )

Garnering
ägg ( uppvispat )
mandelspån
pärlsocker

 Häll alla ingredienser i en matberedares skål.
 Smör, jäst delas först i mindre delar.
 Kör till en jämn deg. Låt degen vila ca 15 minuter.
 Gör fyllningen under tiden.
 Riv mandelmassa och rör med socker och smör till en jämn smet.
 Ta upp degen på mjölat bord, knåda den lätt och dela i tre delar.
 Kavla ut varje del till en rektangel ca 20 x 35 cm. Lägg fyllningen som en sträng längs mitten av
 varje degplatta. Den skall uppta en ca en tredjedel.
 Vik sedan sidorna över fyllningen.
 Lägg längderna på bakplåtspappersklädd plåt.
 Täck med bakduk och låt dem jäsa ca 40 minuter. Sätt ugnen på 250 gr.
 Pensla längderna med ägg. Strö över mandelspån och pärlsocker.
 Sätt in plåten i ugnen och sänk temperaturen till 200 gr.
 Grädda ca 20 min. Låt längderna svalna och skär i bitar.



2 kommentarer:

  1. Jag har också sett detta recept på Cupcakefluffan, men inte testat det! Ser mycket gott ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Den är värd att baka! Mycket god! :)

      Radera