tisdag 24 juli 2012

Kokostoppar




Det har varit mycket småkaksbakning här hemma. De här goda krämiga kokostopparna är enkla att baka. I receptet är det vaniljkräm, så de blir extra saftiga.






Recept

1 dl vaniljkräm gjord av snabbmarsan
200 gr kokosflingor
1dl strösocker
1 ägg

1. Gör vaniljkrämen enligt anvisningar på paketet. (Jag använder Ekströms snabbmarsán pulver). Blanda samman alla ingredienser i en bunke. Om du har tid: Låt svälla en stund före du klickar ut dem. Om smeten får svälla ca 10 min är den lättare att klicka ut eftersom den håller samman bättre. Dessutom är risken att de flyter ut mindre om smeten får svälla.

2. Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt. Med hjälp av två skedar kan du forma de toppiga. Beroende på hur stora du vill ha dem blir det ca 16-20 st. Grädda kakorna guldgula i 200 grader ca 12 min.

3.  Om du vill göra de extra fina kan du doppa toppen i smält choklad. Går utmärkt att frysa i tätslutande burk.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar